Служителите на Летище Пловдив ЕАД са в стачна готовност заради

...
Служителите на Летище Пловдив ЕАД са в стачна готовност заради
Коментари Харесай

Стачна готовност в "Летище Пловдив" ЕАД

Служителите на " Летище Пловдив " ЕАД са в протестна подготвеност поради проблем с непълното погашение в период на трудовите им хонорари. На общо заседание на личния състав на пловдивския аеропорт е решено да се спре работа. Първо обаче ще изчакат отговор от шефа и от министъра, заяви Plovdiv24.bg.
 
Преди Великден е извършено заседание, на което са участвали мнозинство от всички към 90 чиновници. Определени са 7 души, които да съставляват хората при диалозите с управлението на летището и с министъра на превоза, описа Мирослав Баев от преговорния екип.
 
Според Колективния трудов контракт в " Летище Пловдив " ЕАД, месечното трудово заплащане се изплаща на два транша - задатък на 2-ро число на настоящия месец и заплата на 16-то число на идващия месец. Вече четвърти следващ месец обаче  служителите получават сред 40-60% от заплатите си на 16-то число, а останалата част до три седмици.
 
" Отправили сме запитване до управлението на сдружението, само че до момента нямаме отговор. Настояваме за среща, само че към момента нямаме планувана дата. С казуса е осведомен и министърът на превоза. Ще изчакаме да забележим какво ще ни кажат шефът и министърът и по-късно ще решаваме за прекъсване на работата ", сподели Баев.
 
Целият наземен екип е в протестна подготвеност и в случай че се подхващат ефикасни протестни дейности, това значи, че обслужването на полети на пловдивския аеропорт ще бъде прекратено.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР