Служителите на КЗК не можаха да влязат в офиса, тъй

...
Служителите на КЗК не можаха да влязат в офиса, тъй
Коментари Харесай

Живодар Терзиев: Ще окажем пълно съдействие на КЗК

" Служителите на Комисия за защита на конкуренцията не можаха да влязат в офиса, защото не е имало лица в него. Наши административни чиновници са по срещи и постоянно се случва в постройката да няма никой. Ако ме бяха потърсили, щяхме да им спомагаме ". Това разгласи ръководителят на Газовата и петролна асоциация Живодар Терзиев в ефира на предаването " Плюс-Минус " по Нова телевизия.
В сряда Комисията за защита на конкуренцията запечата пространства в офиса на Българската петролна и газова асоциация. Причината е инспекция за картел при установяване на цените на горивата на дребно. Сградата обаче е била заключена и проверяващите не са съумели да влязат в нея.
Терзиев увери, че в четвъртък чиновниците са били пред постройката и са изразили подготвеност да спомагат на проверяващите. Това ще бъде осъществено през идващите дни. " Каквото изискат, ще им бъде предоставено. Всякакви документи могат да бъдат тествани. Аз нямам подозрение какви документи има в постройката ", безапелационен бе той.
Според Терзиев въпросът за цената на горивото у нас зависи от петролните компании. " Това не зависи от нас, а от органите на страната, които проверяват съответните дейности. Що се отнася до цените, то моите мнения очевидно са причина Българската петролна и газова асоциация да бъде привлечена в обсега на инспекцията. Дейността на всички петролни компании е търговия. Що се отнася до придвижването - пазарът е пъстър и задоволително отворен, в което е хубостта на демократичната търговия ", съобщи Терзиев. Той не чака да има арести след осъществената инспекция, чака обаче да бъдат разпитани чиновници на Асоциацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР