Служителите на фирма „Спарки – Елтос“ в гр. Ловеч, които

...
Служителите на фирма „Спарки – Елтос“ в гр. Ловеч, които
Коментари Харесай

Работниците от „Спарки ” – Ловеч още не са получили заплатите си

Служителите на компания „ Спарки – Елтос “ в гр. Ловеч, които не са получавали заплатите си от месеци, изпратиха опровергаване до гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ по отношение на изказванията на обществения министър Деница Сачева, оповестени в някои медии, че са им изплатени 4,1 млн. лв. с помощта на Главна ревизия по труда (ИА ГИТ).

В собствен коментар до платформата Красимир Ангелов, който е един от уредниците на чиновниците в битката им да получат своите хонорари, декларира:

"Изказването на министър Сачева не е напълно правилно. Вярно е единствено, че ИА ГИТ са пуснали писмо на 13.01.2020 година, с което ни уведомяват за какво скандално и нелегално са изтеглили молбата до Ловешкия областен съд по член 625 от Търговския закон и показват, че в случай че не се изплатят възнагражденията на служащите и чиновниците, ще я подадат още веднъж сред края на януари и средата на февруари. Въпреки това, даже писмото дойде на 14.01.2020 година в късния следобяд, откакто срещата и с госпожа Мая Манолова беше завършила, тъй че никой от нас не знаеше за него.

Що се отнася до Мая Манолова, истината е, че още на 08.01.2020 г ние я поканихме на срещата на 14.01.2020г., защото тя работеше по този закон и единствена ни обърна внимание. Така че, нямаше потребност да събира никого, ние я чакахме. Ако институциите си бяха свършили работата и не бяха изтеглили молбата в нарушаване на закона, тя нямаше да бъде тук.

Що се отнася до изплащането на заплати за 4,1 милиона лв., става въпрос за шест неизплатени заплати през 2016 година Те бяха изплащани през 2017 година и 2018 година, само че не с помощта на Инспекцията по труда в Ловеч, а тъй като компания „ Спарки Елтос “ взе следващ заем и още веднъж проработи. Това се случи след договаряния на притежателите с служащите и няма да позволим Инспекцията в Ловеч да си приписва заслуги, каквито няма.

Сега въпросът е различен - неизплатените заплати са за от 7 до 10 месеца, като на 31.10.2019 година 99% от личния състав напусна заради неизплатени заплати, приканени общително от притежателя. Явно госпожа Сачева не е осведомена правилно и в елементи. "

От „ Изправи се.БГ “ застават твърдо зад настояванията на чиновниците на ловешката компания в битката им да получат възнагражденията си. След срещата на ръководителя на гражданската платформа Мая Манолова с служащите, Главна ревизия по труда в Ловеч пое ангажимент, че в случай че до 03.02.2020 година заплатите не са изплатени, ще бъде импортирано искане за оповестяване на компанията в неплатежоспособност, с цел да могат хората да получат възнагражденията си от Фонда за гарантиране на вземанията при неплатежоспособност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР