Служителите, които трябва да потискат отрицателните си емоции в работата,

...
Служителите, които трябва да потискат отрицателните си емоции в работата,
Коментари Харесай

Хората, на които им се налага да са любезни с клиенти, посягат по-често към чашката

Служителите, които би трябвало да потискат негативните си страсти в работата, по-често отреагират с алкохол в края на деня, заяви в. "Дейли мейл ".

Американски психолози откриха, че хората, които работят с клиенти, са склонни "да разпускат " вкъщи, тъй като подправените усмивки са изтощителни.

"Колкото повече би трябвало да управляват негативните страсти в службата, толкоз по-малко способни са те да управляват количеството изпит алкохол след работа " - сподели ръководителката на проучването Алиша Гранди, професор по логика на психиката в университета на Пенсилвания.

Връзката сред работата в областта на услугите и злоупотребата с алкохол е открита от предходни проучвания. Американските психолози са търсели повода за нея. Те са анализирали данни от национално проучване на напрежението в работата и здравето.

Резултатите демонстрират, че хората, които работят с клиенти, пият повече. Тези, които би трябвало да се преструват, също пият повече, изключително в случай че усещат, че нямат надзор.

"Връзката сред наложителното превземане и пиенето след работа е по-силна за импулсивните хора или за тези, които не дефинират сами по какъв начин да се държат в службата " - сподели проф. Гранди. Такива хора по-трудно управляват страстите си и когато се приберат, нямат волята да спрат след първата чашка.

Хората, които контактуват поотделно с клиенти, пият повече от тези в просветителната или здравната сфера. Причината може да е, че първите нормално са млади, при започване на кариерата си. Те може да не се управляват добре или да считат, че преструването е значимо, с цел да завоюват пари.

"Парите дават мотивация за надмогване на естественото влечение, само че да го правиш през целия ден, може да е изтощително " - изясни проф. Гранди.

Преструването може да е изтощително и в случай че служителят мисли, че работата му не е удовлетворяваща.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР