Служители в ТЕЦ-овете излязоха на протест. Тази сутрин работещите в

...
Служители в ТЕЦ-овете излязоха на протест. Тази сутрин работещите в
Коментари Харесай

Протестиращите енергетици блокираха основни пътища в страната

Служители в ТЕЦ-овете излязоха на митинг. Тази заран работещите в няколко въглищни централи в страната оповестиха несъгласието си с обстоятелството, че за тях държавното управление не е планувало средства по по този начин наречения План за обективен преход, който финансира прекосяването на топлоцентралите от въглища към различен тип гориво. Те упорстват за отсрочване на точката за Териториалните проекти, която би трябвало да се гледа по време на днешното изключително съвещание на Министерския съвет.

Недоволните блокираха съществени пътни артерии в страната, като автомагистрала „ Тракия “ и Подбалканския път.

В област Стара Загора, малко преди 7:00 часа,  енергетиците ограничиха опцията за прекосяване през прохода Хаин боаз в региона на село Гурково. Под обсада са и основния път сред Стара Загора и Хасково, основния път София- Бургас, както и придвижването пред Топлоелектрическа централа „ Брикел “.

В Русе чиновниците на „ Топлофикация ” са решили с персоналните си коли да излязат на обиколка по пътя пред граничния пункт „ Дунав мост ”.

Миньори и енергетици от „ Мин индъстри “ – Перник и Топлофикация Перник стачкуват на пътен възел „ Даскалово “, като затвориха придвижването на изхода в посока Перник.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР