Служители в руското вътрешно министерство са разкрили тартори на т.нар.

...
Служители в руското вътрешно министерство са разкрили тартори на т.нар.
Коментари Харесай

Русия разкри лидери на "групи на смъртта" в социалните мрежи

Служители в съветското вътрешно министерство са разкрили тартори на така наречен " групи на гибелта в интернет ", измежду които има и малолетни, заяви говорителката на министерството Ирина Волк, представена от ТАСС и Българска национална телевизия.

При оперативно-следствени дейности, осъществени от чиновници на съветското Министерство на вътрешните работи в Самарска, Нижегородска и Владимирска области, са разкрити уредници на затворени групи, склонявали малолетни към рискови за техния живот и здраве дейности. Нерядко и подрастващи са ставали водачи на такива групи, заяви тя.

Във Владимирска област 14-годишен гражданин на селцето Сокол водел преписка с малолетни в обществените мрежи, представяйки се за координатор на една от тези групи. При несъблюдение на поставената задача той прибягвал към закани, като тъкмо описвал местоположението на домовете на децата.

Осмокласничка от Толиати, в Самарска област, почнала преписка с други малолетни участници, като им поставяла задания, които трябвало да доведат до драматичен край, изясни Волк.

Подобни несъстояли се водачи, които не са достигнали възраст за носене на наказателна отговорност, са сложени на профилактичен доклад в комисиите за работа с малолетни, добави говорителката на съветското Министерство на вътрешните работи.

ТАСС напомня, че през юни т.г. Наказателният кодекс на Русия бе допълнен с текстове, предвиждащи отговорност за подпомагане за осъществяване на самоубийство, за склоняване към самоубийство, а също и за образуване на активност, ориентирана към тласкане към такова деяние. Максималното наказване за тези действия е до 15 година отнемане от независимост. Въведена беше и наказателна отговорност за замесване на малолетен в осъществяване на дейности, рискови за здравето му.

" За изтеклите три месеца чиновници на полицията в разнообразни региони на Руската федерация са разкрили към 15 лица, склонявали малолетни към самоубийство, в това число посредством оказване на психическо влияние по интернет и съответно посредством обществените мрежи ", уточни Волк, представена от ТАСС.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР