Служители в Общинско предприятие „Чистота“ започнаха основен ремонт на покрива

...
Служители в Общинско предприятие „Чистота“ започнаха основен ремонт на покрива
Коментари Харесай

Започна основен ремонт на покрива на църквата в село Крета /снимки/

Служители в Общинско дружество „ Чистота “ започнаха главен ремонт на покрива на църквата „ Св. архангел Михаил “ в мездренското село Крета, която от години е в окаяно положение.
Ремонтните действия се правят с дървен материал, дарен от спомоществователи, и включват цялостна замяна на покривната структура, която е изгнила и тече.
Предвижда се още да се построи дренажна система откъм северната страна, да се сменят прозорците и да се реставрира входната врата. Ще бъдат освежени таванът и вътрешно храмовото пространство, които също са компрометирани.
Сред донорите, отзовали се на богоугоднoто начинание, са предприемачите Андреас Испиридис, Емил Босев, Мирослав Захариев, Иван Иванов-Тениди, Преслав Христов, Цветомир Иванов и други С волни пожертвования христолюбивата самодейност е подкрепена и от локалните хора.
„ Благодаря на спонсорите, които осигуриха материалите, на бригадата от ОбП „ Чистота “, която ремонтира покрива и на всички, които се включиха с парични суми “, сподели по този мотив кметският наместник на с. Крета Виолета Панова. Заедно ще се успеем в това положително дело! “.
„ Благодарим на всеки, поискал да помогне, с цел да запазим едно духовно и историческо място, което пази и съхранява християнските устои на България, показа от своя страна енорийският духовник на селото отец Пламен Кръстев. Всеки, който желае да помогне, може да се свърже с Кметството на тел. 0886 150 319. Не ще обеднее ръката на този, който знае по какъв начин и къде да подарява. Амин. “
Амбицията е ремонтът на кретската черква, която е една от най-старите в община Мездра, да бъде приключен най-късно за нейния храмов празник - Архангеловден (21 ноември ст. стил), когато е и съборът на селото.
Междувременно през месец юли и първата десетдневка на август ОбП „ Чистота “ извърши ремонт на покрива на Кметство Ослен Криводол, на покрива на Кметство Лютиброд и вътрешен ремонт на Пенсионерския клуб в селото. Служители на комуналното дружество построиха нова канализация и външна тоалетна в Кметство Лик, ремонтирани бяха и бунгалата в общинския Къмпинг „ Шабла “ на черноморското крайбрежие. В момента тече външен ремонт на постройката на Кметство Долна Кремена и на автобусната спирка в местността „ Бряста “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР