Служители в администрацията на президента на САЩ Джо Байдън разработват

...
Служители в администрацията на президента на САЩ Джо Байдън разработват
Коментари Харесай

Politico: Администрацията на Байдън се подготвя за възможен регионален конфликт след Газа

Служители в администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън създават проекти за отговор, в случай че войната в Газа ескалира в по-широк и нескончаем районен спор, оповестява Politico, базирайки се на осведомени източници. Те споделят, че военните създават проекти за отговор против подкрепяните от Иран бойци хуси, които нападат търговски кораби в Червено море. Според един от източниците, тези проекти включват нанасяне на удари по цели на хутите в Йемен.

Междувременно, означават събеседниците на изданието, чиновници на разузнаването измислят способи да плануват и отхвърлен възможни офанзиви против Съединени американски щати от подкрепяните от Иран сили в Ирак и Сирия. Те също работят, с цел да дефинират къде бунтовниците на хусите могат да ударят идващия път. Както акцентира Politico, Съединени американски щати безшумно приканват Техеран от месеци да убеди своите пълномощници да понижат офанзивите си. Въпреки това Съединени американски щати не виждат понижаване на офанзивите и се притесняват, че те единствено ще се засилят през идващите дни.

Източниците на изданието разясняват, че капацитетът за по-широк спор нараства след поредност от конфликти в Ирак, Ливан и Иран през последните няколко дни.  „ Тази ескалация може да остави президента Джо Байдън още по-дълбоко вперен в Близкия изток, тъкмо при започване на предизборния сезон през 2024 година, когато акцията му би трябвало да се концентрира върху вътрешни проблеми “, написа Politico. Човек, непосредствен до акцията на Байдън, споделя пред изданието, че „ настоящият президент постоянно ще се сблъсква с външнополитическите събития “. Но в този момент президентът е концентриран върху въпроси, които са по-важни за гласоподавателите, като стопанската система, бъдещето на демокрацията и правото на аборти, съгласно непосредствен до акцията на Байдън.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР