Служители в администрацията на Министерски съвет са били принуждавани да

...
Служители в администрацията на Министерски съвет са били принуждавани да
Коментари Харесай

Сигнал: Дългогодишни служители в МС принуждавани да минават на граждански договор

Служители в администрацията на Министерски съвет са били принуждавани да минават на цивилен контракт. Някои от хората работят там от десетилетия. За това описаха пред Tribune.bg източници от ведомството, поискали да запазят анонимност.

Не са пощадени и чиновници, на които остава напълно малко до пенсия, за които това ще е тежък удар от финансова позиция за години напред. Целта била да се освободят непрекъснати бройки за политическите назначения на Асен Василев и Кирил Петков.

Като всяка друга държавна конструкция, администрацията на Министерски съвет разполага с закрепена численост щатове, като освобождението и промяната на назначените е комплицирана процедура, в случай че няма съществено нарушение. Затова и някои от по-старите чиновници са работили в Министерски съвет дълги години, като са посрещнали и изпратили редица министър председатели и министри от разнообразни партии.

Въпреки обещанията за редуциране на администрацията, към този момент Кабинетът „ Петков “ работи разточително с назначенията. Премиерът Кирил Петков ще разполага със цели 17 съветника, а вицепремиерът по ефикасното ръководство Калина Константинова – 12. Останалите вицепремиери имат по 1-2.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР