Служители по контролна дейност към сектор Рибарство и контрол“ -

...
Служители по контролна дейност към сектор Рибарство и контрол“ -
Коментари Харесай

ИАРА спипа рибари бракониери в Монтана, друсна им актове

Служители по контролна активност към бранш " Рибарство и надзор “ - Монтана към ИАРА направиха инспекции в разнообразни региони на язовир " Огоста " и река Огоста.
При една от инспекциите са открити лица уловили и задържали риба от типа бяла риба с общо тегло 11.400 кг, която доста надвишава нормата от 3 кг за еднодневен рибарски излет. На нарушителите са формирани 2 акта, а рибата е върната назад във водата.
При различен случай чиновници от " Рибарство и надзор “ - Монтана спрели за инспекция лек автомобил " Субару ", като в багажното поделение са открити 7 чувала с хрилни мрежи. В мрежите не е имало уловена риба. На място екип на ИАРА е съставил акт за транспорт на не маркирани риболовни уреди, като уредите са конфискувани.
В неделя на незабавен телефон 112 е получен сигнал за нерегламентиран любителски лов на риба във водите на р. Огоста. Екип на ИАРА извърши инспекция на място, като не са установени нарушавания по ЗРА.
Сектор " РК-Монтана " към ИАРА приканва със започването на дейния рибарски сезон, феновете рибари прецизно да съблюдават нормите при осъществяване на любителски лов на риба и при забелязване на нарушавания да алармират на незабавен телефон 112.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР