Служители от звеното по Фискален контрол на НАП извършиха над

...
Служители от звеното по Фискален контрол на НАП извършиха над
Коментари Харесай

Над 5 000 проверки по Черноморието от началото на месец юли

Служители от звеното по Фискален надзор на Национална агенция за приходите направиха над 5000 инспекции по Черноморието от началото на месец юли. Приходната организация, Министерство на вътрешните работи и митнически чиновници започнаха контролна акция в обитаемоте места по крайбрежието, която ще продължи без спиране до края на туристическия сезон. Проверената стока на контролно пропускателните пунктове на курортните комплекси Бургас и Варна е на стойност близо 4.5 млн. лв.. Наложени са обезпечения в 13 случая, заради открити отговорности на компаниите към бюджета. Съставени са 4 акта за открито административно нарушаване, като един търговски обект ще бъде запечатен за неиздаване на касов бон.

Данъчни инспектори следят за отчитане на обороти и издаване на касови бележки, както и за придвижването на рискови артикули, в това число алкохол и тютюневи произведения. За пръв път през тази година неиздаването на касова записка се глоби неотложно със запечатване на комерсиалния обект, с изключение на нормалната санкция, допълват от Национална агенция за приходите. Обектите нормално остават затворени в продължение на 2 седмици след запечатването. Под непрекъснато наблюдаване са подложени тържища и борси наоколо до курортите, като там дежурят непрекъснато чиновници на „ Фискален надзор “.

От началото на 2017 година фискалните сътрудници на Национална агенция за приходите са направили 45 000 инспекции на транспортни средства, като на 13 000 са сложени механически средства за надзор. В резултат на осъществените контролни дейности са наложени 300 обезпечения, с цел да се избегне отклоняване от облагане, допълват от Национална агенция за приходите.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушавания могат да се подават на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 или по е-поща на [email protected].
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР