Служители от вътрешни войски започнаха да задържат предполагаеми участници в

...
Служители от вътрешни войски започнаха да задържат предполагаеми участници в
Коментари Харесай

Масови арести на протестиращи в Минск

Служители от вътрешни войски започнаха да задържат хипотетични участници в митингите в центъра на Минск, заяви РИА Новости.
Службите за сигурност патрулират в близост и стопират подозрителни лица, като от време на време тичат след цели групи хора.
Агенцията оповестява, че колите минават с натиснати клаксони.
В региона се стичат от ден на ден хора, а бойците се пробват да им попречат да се съберат на едно място.

По информация на „ Спутник Беларус ”, в центъра на града към този момент е ситуирана специфична техника, в това число водни оръдия и коли за транспортиране на арестанти. Няколко станции на метрото са затворени и влаковете минават, без да стопират там.
След изборите за президент на 9 август, в неделя и в понеделник вечерта недоволни от оповестените резултати жители излязоха на митинги в разнообразни градове, като най-масова беше демонстрацията в Минск. За да ги разпилян, силите на реда използваха водни оръдия, светошумови гранати и сълзотворен газ.
Вследствие на конфликтите бяха ранени десетки хора, като някои от тях бяха откарани в болница. Най-сложна остана ситуацията в столицата, където един от стачкуващите умря. Силите на реда задържаха към 3 000 души, против които са повдигнати обвинявания за присъединяване в всеобщи вълнения и потребление на мощ против правоохранителните органи, като ги заплашва присъда отнемане от независимост до 15 години.
Вижте още:
Светлана Тихановска се разгласи за победител на президентските избори в Беларус
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР