Служители от системата на МВР излязоха днес на протест във

...
Служители от системата на МВР излязоха днес на протест във
Коментари Харесай

Полицейски служители протестираха във Варна с искане за по-високи заплати

Служители от системата на Министерство на вътрешните работи излязоха през днешния ден на митинг във Варна с искане за нарастване на работните им заплати.

Основната причина за митинга е, че бяхме подценени с нарастване на работната заплата за присъединяване ни на първа линия в битката с ковид, съобщи ръководителят на структурата на Синдикалната федерация на чиновниците от Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) в крайморския град Ивайло Янчев, представен от Българска телеграфна агенция. Той напомни, че са били препоръчани 34 министерства и ведомства, на които да бъдат увеличени заплатите по отношение на Ковид-19, само че чиновниците на Министерство на вътрешните работи не са попаднали в това министерско разпореждане.

Янчев разяснява, че съгласно държавното управление излиза, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи - пожарна, полиция, жандармерия, " Гранична полиция " и други, които работят директно с хора, не са били на първа линия в битката с ковид. Ако нямаше такова разпореждане за увеличение на заплатите ние към този миг най-вероятно нямаше да излезем на митинг, добави той и посочи, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи не споделят, че другите не би трябвало да получават - в противен случай, само че се усещат афектирани и подценени.

Протестиращите издигнаха девиз " На първа линия в битката, а за нарастването - под чертата ".

Другите ни претенции от край време са свързани с материалната база и щатния недокомплект, който е главният проблем в Министерство на вътрешните работи, заключи синдикалистът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР