Служители от отдел Митническо разузнаване и разследване“ към митница Столична

...
Служители от отдел Митническо разузнаване и разследване“ към митница Столична
Коментари Харесай

Разкриха две нелегални мобилни станции за зареждане с гориво

Служители от отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ към митница Столична разкриха две незаконни мобилни станции за зареждане с гориво без документи. Съоръженията са били в два микробуса, паркирани в кв. „ Младост “. Разкрити са и два гаража, превърнати в хранилища за незаконни горива. Иззети са общо 9500 литра петролни артикули с аромат на дизелово гориво.

На 27.12.2018 година митническите инспектори правят инспекция на двата микробуса, паркирани наоколо един до различен. В товарния отсек на единия микробус са открити 2 PVC куба, всеки с съдържимост по 1000 литра, съдържащи петролен артикул. В товарното помещение на втория е открит еднакъв PVC куб, съдържащ също течност с аромат на петролен артикул. Към съдовете за предпазване са инсталирани и револвери с брояч, позволяващи зареждането на автомобилни резервоари.

В хода на инспекцията са открити следи от автомобилни гуми, по които е имало разлято гориво. Същите водели към 2 гаражни кафези. В водача на микробуса са открити ключове, посредством които са отворени вратите към гаражните кафези. В едната клетка митническите инспектори откриват 6 броя 1000-литрови PVC куба, цялостни с нефтопродукти.  Във втората клетка е открит единствено един PVC куб, съдържащ към 500 л от същата течност.

От арестуваните горива са взети проби за лабораторен разбор. До привършване на инспекцията не са показани документи, които удостоверяват заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР