Служители от министерството на образованието на България ще се присъединят

...
Служители от министерството на образованието на България ще се присъединят
Коментари Харесай

Украйна и България разработват съвместни програми за обучение в училищата на националните малцинства

Служители от министерството на образованието на България ще се причислят към създаването на украинските си сътрудници на новите учебници, стратегии и курсове за повишението на учителската подготовка за всички учебни заведения с проучване на български език в Украйна. Това бе обявено от украинското министерство на образованието и науката след срещата на министрите от двете страни, съобщи ТАСС.

„ Ние сме подготвени да сътрудничим и да участваме интензивно в развиването на образованието на българското малцинство в Украйна, а също по този начин да способстваме проучването на нашия език във вашата страна ", съобщи българският министър на образованието Красимир Вълчев.

На собствен ред неговият украински сътрудник Лилия Гриневич акцентира, че Киев постоянно е открит и подготвен към приятелско съдействие със съседите си. „ Ние сме признателни на България за поредната ѝ поддръжка към Украйна на всички нива. Радваме се, че имаме такива сътрудници. Също желая да подчертая, че законът „ За образованието " е закон на новите благоприятни условия, в частност за българското малцинство, той дава опция качествено да подобрим образованието за всяко украинско дете ", добави тя.

От пресслужбата на украинското министерство означават, че документът, с който ще бъде скрепено съдействието, ще бъде подписан в скоро време в България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР