Служители от комплекса Марица Изток излизат на национален протестен митинг-шествие

...
Служители от комплекса Марица Изток излизат на национален протестен митинг-шествие
Коментари Харесай

НАПРЕЖЕНИЕТО РАСТЕ: Миньорите настъпват срещу Радев и неговото правителство! Браншът категорично против срещу зелената сделка, някои са готови да легнат на релсите

Служители от комплекса " Марица Изток " излизат на народен протестен митинг-шествие в столицата. Заради митинга се чака през днешния ден центърът на София да бъде блокиран за придвижване.

Миньорите към този момент настъпват към триъгълника на властта на жълтите павета в София. Те са твърдо срещу " зелената договорка " и са твърдо решени да пазят централите на твърдо гориво.

" Ако някои си мисли, че без тецовете хората ще имат ток, доста се лъже. Милиони ще останат без електричество. Ако би трябвало ще легнем на релсите, само че ще отстояваме работата си ", съобщи един от протестиращите.

Организатори са двата огромни синдиката КНСБ и КТ " Подкрепа ", а акцията е под наслов " В отбрана на енергийната самостоятелност на България ". Автобусите паркират пред столичните централи.

Целта е министър председателят и държавното управление да дадат повече изясненост какви са проектите по отношение на въглищните мощности.

Преди дни служебният енергиен министър очерта три вероятни дати за затваряне на въглищното произвеждане в България - 2035 година, 2038 година, или 2040 година

Снощи в навечерието на недоволството " Грийпийс " организираха акция пред Министерския съвет, с която по думите им напомнят на властта отговорността за явен проект за енергийна промяна с съответни задължения към заетите в бранша.

ОЧАКВАЙТЕ ИЗЛЪЧВАНЕТО НА ПРОТЕСТА НА ЖИВО Пожарна охрана ПИК TV!
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР