Служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ откриха 1150

...
Служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ откриха 1150
Коментари Харесай

Митничари откриха 1150 кутии контрабандни цигари в гумите на турски тир

Служители от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ откриха 1150 кутии (23 000 къса) контрабандни цигари, укрити в две задни движещи се гуми на товарен автомобил.

Камионът с турска регистрация е дошъл на Митнически пункт Лесово на 25.04.2021 година към 22,45 часа. Водачът превозвал групажна стока от Турция за Швеция през България, оповестяват от Агенция " Митници ". На пункта е селектиран от екип на митническа мобилна група за щателна инспекция, осъществена в това число със профилирана рентгенова инсталация.

При пролъчването на транспортното средство и товара митническите чиновници откриват подозрителна компактност в две от задните гуми на полуремаркето на товарния автомобил. След техния ремонт и физическа инспекция митническите чиновници откриват, че в гумите са укрити 13 200 къса цигари с марка „ Winston Blue Long “ и 9 800 къса цигари с марка „ Winston Red Long “, всички без български акцизен бандерол.

Тютюневите произведения са конфискувани. Установено е, че те са благосъстоятелност на водача на автомобила - турски жител. Срещу него е формиран акт за откритото административно нарушаване. За застраховане на бъдещи вземания по акта от нарушителя е арестувана с квитанция и сума в размер на 14 000 лв..
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР