Служители от БНР излязоха днес на протест. Те искат повишение

...
Служители от БНР излязоха днес на протест. Те искат повишение
Коментари Харесай

БНР пак се вдигна на протест

Служители от БНР излязоха през днешния ден на митинг. Те желаят покачване на заплатите и оповестиха, че генералният шеф Александър Велев назначава непрекъснато нови фрагменти, до момента в който заплатите на огромна част от работещите в БНР граничат с минималните за страната. Към митинга на музикалните сформира се причислиха и публицисти и механически лица.

Радиоработниците декларират, че е извънредно време институциите да погледнат съществено на казуса, който от години тлее заради липса на съответни и виновни дейности както от страна на институциите, по този начин и от страна на управленията на БНР.

Протестиращите желаят да бъдат преразгледани правилата на финансиране на БНР.

Междувременно някогашният началник на стратегия "Хоризонт " на БНР - Лили Маринкова, съобщи пред bTV, че "клиентелистките назначения в националното радио будят съмнението, че медията е дадена под аренда ".

"Това са хора, които нямат общо с нашата медия ", показа Маринкова, която, откакто съдът я върна на работа, беше пенсионирана.

По думите ѝ обстановката в радиото наподобява на случая с служащ на градежа на новото Народно събрание и частната охранителна компания. „ Успоредно до държавното се прилепва нещо частно, което като паразит да се възползва, в това число и от отклонение на средства от държавната медия.”

Тя разяснява, че в радиото има и необикновени ограничения за сигурност. По думите ѝ няма да се учуди, в случай че и там е „ кацнала” охранителна компания, а в БНР има хора, които основават суматоха и чувство за неустановеност.

Журналистката разяснява още, че не желае да насочва послания към генералния шеф на радиото Александър Велев и моли към персоналната му отговорност. Тя добави, че има една сензитивност към рецензията в медията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР