Служители на затвора в Пловдив и техни колеги от системата

...
Служители на затвора в Пловдив и техни колеги от системата
Коментари Харесай

Надзиратели и полицаи от Пловдив потеглиха за националния протест в София

Служители на пандиза в Пловдив и техни сътрудници от системата на Министерство на вътрешните работи - служители на реда и пожарникари, потеглиха към София, където ще се включат в митинг за нарастване на заплатите в бранша.

Националният митинг на работещите в бранш " Сигурност " и на надзирателите стартира в 12 ч пред постройката на Министерство на вътрешните работи, а по-късно ще се реалокира на жълтите павета, осведомят от.

Исканията им са за 25% нарастване на заплатите. Обещание за такова към този момент даде министърът на правораздаването Надежда Йорданова, само че това не промени проектите за митинга.

" Искаме промяна, която да е и в интерес на жителите. Нашите заплати би трябвало да бъдат свързани със междинната заплата в страната, с цел да не се прави всяка година индексация ", изясни Динко Игнатов, ръководител на синдикалното сдружение в Пловдив към Синдиката на чиновниците в пандизите в България.

От синдикатите упорстват за действителна промяна и по-високо заплащане, само че макар провелите се срещи, " не са получили приемлив отговор от ръководещата коалиция ".

Припомняме, че друга конфликтна точка се явяват тъй наречените „ хибриди “ - хора в структурите, които би трябвало да бъдат пенсионирани, само че вместо това взимат доста високи заплати и пенсии по едно и също време. От структурите подсетиха и за оскъпяващите се униформи.

Зам.-председателя на синдикатите в Пловдив добави, че има и съществени кадрови промени.

„ Медицинските фрагменти в местата за отнемане от независимост липсват. Това натоварва в допълнение Надзорно-охранителния състав, а и Центровете за спешна помощ, които са ангажирани съвсем напълно с проблемите на лишените от независимост и арестуваните под стража. Условията, които оферират за медицински служащи, местата за отнемане от независимост, не са апетитни – неприятни условия и трета категория на труд. Така местата остават незапълнени, съвсем празни. Има трима зъболекари в затвори в цялата страна. Условията, за които лишените от независимост, съдят страната – и за нас са мизерни, ние работим в тях “, уточни Къню Кънев.

Като форма на митинг от синдикатите приканват симпатизантите им да носят върху униформеното си облекло значки и лентички, символизиращи митинга.

Служителите в пандиза в Пловдив потеглиха с рейсове към София, а тези от Министерство на вътрешните работи и от пожарната работа са тръгнали с персонални коли.

Мълчалив митинг със същите претенции имаше и на 3 юни.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР