Служители на „Винпром Карнобат” се изправиха срещу митничари, след като

...
Служители на „Винпром Карнобат” се изправиха срещу митничари, след като
Коментари Харесай

Източван ли е от „Винпром Карнобат” безакцизен алкохол под носа на митничарите?

Служители на „ Винпром Карнобат” се изправиха против митничари, откакто в петък заводът беше запечатан поради инспекции за нарушавания в данъчните хранилища на Миню Стайков. В момента предприемачът е обвиняем за данъчни закононарушения и пране на пари.

Последваха митинги и блокади на пътища от страна на служащите, които видяха в акцията опасност за прехраната си.

От Агенция „ Митници” оповестиха, че във „ Винпром Карнобат “ е открит незаконен спиртопровод, който евентуално е извеждал алкохол от данъчния склад, без да се регистрира от измервателните устройства, които предават информацията към митническите управляващи. От организацията желаеха складовете да останат затворени, само че Районният съд в Карнобат даде позволение винпромът в село Церковски да стартира пълноценно да работи още от в неделя.

Административният шеф на предприятието Йовко Йовков изрично отхвърли изказванието на митничарите, че през въпросния кран е изтичал незаконен алкохол. "Този кран се употребява при осъществяване на годишна профилактика на оборудванията ", изясни Йовков пред NOVA. Той добави, че кранът е инсталиран преди няколко години.

Планът за това по какъв начин да наподобява заводът, е утвърден от Агенция „ Митници” и въз основа на него е бил публикуван лиценз за работа на данъчния склад - през 2011 година От митничарите зависело дали той ще бъде пломбиран или не.

"Хората, които са определяли мястото за пломбиране, са били по-компетентни от моментните проверяващи. Ако питате мен, не би трябвало да бъде пломбирано нищо. У нас се прави най-абсурдното пломбиране в целия свят ", разяснява Йовков.

Той посочи още, че всяка година се организира мониторинг от организацията, който продължава по към три месеца.

"Кранът не е съществувал и не е давано позволение за неговото монтиране. Защо е открит в този момент, а не преди години, е различен въпрос. Никой не си е затварял очите. Сега е моментът, когато е установено нарушаването ", разяснява от своя страна шефът на Митница-Бургас Валери Стефанов.

Предстои да бъде изработен следствен опит, който да покаже дали през крана може да тече алкохол. Ако се окаже, че е по този начин, количеството течност може да цялостни по един камион на час, пресметна ръководителят на комисията за битка с контрабандата в Народното събрание Емил Димитров.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР