Служители на украинското военно разузнаване имат контакт с украинските военнослужещи

...
Служители на украинското военно разузнаване имат контакт с украинските военнослужещи
Коментари Харесай

Украинското военно разузнаване поддържа контакт с пленените защитници на Мариупол -

Служители на украинското военно разузнаване имат контакт с украинските военнослужещи в съветски плен, които защитаваха завода " Азовстал " в Мариупол, сподели министърът на вътрешните работи на Украйна Денис Монастирски в ефира на публичната телевизия в Киев. 

Според Монастирски, с помощта на контактите със бранителите на Азовстал, управляващите научават за изискванията, в които са държани . Киев знае каква храна им дават, от какво се оплакват и какви за опциите за тяхното освобождение.

Повече детайлности шефът на Министерство на вътрешните работи не дава. Той единствено увери, че " всички наши герои ще се приберат в Киев  ". „ Те несъмнено ще се върнат и ние вършим всичко допустимо това да се случи “, сподели Монастирски.

За момента има огромна възможност руснаците да провеждат на изведените от “Азовстал ” бранители на Мариупол демонстративен развой с някакво интернационално присъединяване за пропагандни цели.

Украинският гарнизон в Мариупол, състоящ се най-вече от бойци от полка „ Азов  “ на Националната армия и 36-та обособена бригада на морската пехота, се отбранява в металургичния цех „ Азовстал “ в обсадения Мариупол, макар превъзходството на противников сили и непрекъснатите бомбардировки.

Както напомня " Украинска истина ", руснаците обградиха и блокираха Мариупол на 1 март . От края на април украинските бойци защитаваха последния си плацдарм - завода “Азовстал ”. На 16 май беше взето решение за овакантяване на комбината и бранителите му бяха взети в плен. Според съветската страна става дума за над 2400 души, Киев не показва прецизен брой. Украинските управляващи на няколко пъти подчертаваха на това, че бойците ще се върнат вкъщи и, че, евентуално ще бъдат част от замяна на военнопленници сред Украйна и Русия. Москва обаче, както и представители на окупационните управляващи в Донбас, разясняват, че за замяна може да се приказва едвам след провеждането на развой против “нацистите от Азов ”.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР