Служители на ТСБОП – Русе са извършили процесуално-следствени действия в

...
Служители на ТСБОП – Русе са извършили процесуално-следствени действия в
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група, доставяла и разпространявала наркотици на територията на Русе

Служители на ТСБОП – Русе са направили процесуално-следствени дейности в Русе и Приморско по отношение на доказване и документиране активността на проведена незаконна група, занимаваща се с доставка и разпространяване на наркотични субстанции. Претърсвания са осъществени на седем жилища и един автомобил. В изискванията на необходимост е тестван и адрес в Приморско. Намерени и конфискувани са 30 г хероин, близо 2 г метамфетамин, везна и към 10 мобилни телефона, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В хода на интервенцията по секване на незаконната активност за период до 24 часа арестувани трима поданици на Русе – на 34, 25 и 26 години. Изяснено е, че групата е работила от март 2018 година, като същия месец е почнало и наблюдението й. Според събраните досега данни групата е доставяла и разпространявала хероин и метамфетамин във формата на кристал.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 321 вр. член 354 „ а “ от Наказателен кодекс. Разпитани са 11 очевидци, двама от тях - от арбитър от Специализирания углавен съд - София. На двама от арестуваните са повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група, занимаваща се с доставка и разпространяване на опиати. С разпореждане на прокурор ограниченията им за задържане са удължени до 72 часа, а след това, с решение на съда, са им наложени непрекъснати ограничения за неотклонение. Установено е и присъединяване на още двама души – на 50 и 43 години – арестувани по други досъдебни производства на Окръжна прокуратура – Русе.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР