Служители на териториалното поделение на НОИ в Кърджали преустановиха работа

...
Служители на териториалното поделение на НОИ в Кърджали преустановиха работа
Коментари Харесай

,,Ще ви удържим от заплатите!“. Началници в НОИ заплашиха протестиращите служители

Служители на териториалното отделение на Национален осигурителен институт в Кърджали преустановиха работа за час и излязоха пред постройката на институцията на предупредителна стачка. Въпреки, че в локалната конструкция няма синдикална организация, те се бяха организирали и също като сътрудниците си от цялата страна и желаеха нарастване на трудовите хонорари с най-малко 30 %.
Протестиращите разясниха, че за три години заплатите им са увеличени с общо пет %, което на фона на получаваните заплати на редовите чиновници дефинираха като смешно. Те описаха и сложността, натовареността и размера на работа като дадоха образец с изчисляването единствено на една пенсия.
„ Описваме 40 години стаж на един човек, изчисляваме му съответен коефициент въз основа на доста труд и старания. Мислим, че с цел да вземе един пенсионер пенсия, в основата сме ние “, обясниха чиновниците. И споделиха, че за днешното прекратяване на работа с искане за почтено възнаграждение са известени, че ще им бъде удържан един час от работните заплати, предава rodopi24.com.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР