Служители на телекомуникационната компания OTE, преподаватели в училища и университетски

...
Служители на телекомуникационната компания OTE, преподаватели в училища и университетски
Коментари Харесай

Новото гръцко правителство вече е изправено пред огромно недоволство

Служители на телекомуникационната компания OTE, преподаватели в учебни заведения и академични преподаватели, транспортни служащи, чиновници от банковия бранш, част от синдикатите на морските лица вземат участие в стачката, както и публицисти – няма да се разгласяват вести по малкия екран и радиото, няма да излизат вестници.
В центъра на Атина се приготвят срещи и демонстрации на синдикати, обобщава БГНЕС.
Това е втората обща стачка през последните две седмици против политиките на новото гръцко държавно управление, което пристигна на власт след изборите на 7 юли. Преди това стачка се организира на 24 септември.
Синдикатите настояват, че законопроектът за икономическо развиване на държавното управление е ориентиран против обществото и служащите. Работодателите получават повече права при подписване на промишлен групов контракт и могат да се базират на финансовите проблеми на компанията. Правата на синдикатите са лимитирани.
" Пресата не може да загуби трудови права. Законопроектът, който се промотира, отстранява главните принадлежности за отбрана на служащите от произвола на работодателя ", се споделя в обединяването на съюза.
Приемането на законопроекта в настоящия му тип неизбежно ще докара до ескалация на стачките, настояват синдикатите.
Най-големите проблеми се чакат по пътищата - заради стачката на градския превоз мнозина ще бъдат принудени да се движат с частни коли.
Фериботите няма да тръгнат от трите пристанища на Атика - Пирея, Рафина и Лаврио, тъй че част от островите ще остане без фериботни услуги, единственият тип транспортна връзка.
Журналистическите съюзи организират денонощна стачка - от 18:00 ч. Новините по радиото и малкия екран ще престанат да се появяват както на частни, по този начин и на държавни и общински канали, вестниците няма да излизат. Атинската осведомителна организация AMNA ще спре да работи. Освен това пресслужбите на министерства и ведомства няма да работят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР