Служители на строителната фирма Автомагистрали-Черно море излязоха на протест пред

...
Служители на строителната фирма Автомагистрали-Черно море излязоха на протест пред
Коментари Харесай

Работници на Автомагистрали-Черно море блокираха центъра на София

Служители на строителната компания " Автомагистрали-Черно море " излязоха на митинг пред Министерски съвет . Причината за тяхното неодобрение - неизплатени милиони левове към компанията от страна на страната, поради което работещите не са взимали заплати от месеци .

Протестиращите се заканват да блокират две съществени пътни артерии в центъра на столичния град - бул. " Дондуков " и бул. " Цар Освободител ". Исканията на компанията е да бъдат преведени близо 36 милиона лв.. Към 11:30 ч. затворено е само придвижването по " Цар Освободител ".

Десетки хора са застрашени да останат без работа поради неизплатените средства, притесняват се недоволните хора. Това е трети митинг на служащите.
 Комитова търси пари за заплатите на пътните строители
Комитова търси пари за заплатите на пътните строители

Министерство на регионалното развитие е поискало 1,5 милиарда лева в актуализацията на бюджета

" Настояваме за погашение на цялата сума към нашия шеф, който ни обезпечава непрекъсната претовареност и постоянно възнаграждение ", сподели протестираща.

" Нашите дейности нямат политически темперамент. Те са подбудени от това, че сме изправени до стената ", добави тя.

Недоволните жители излязоха и с декларация , в която са разказани настояванията им, която се пробваха да внесат в Министерски съвет и Президентството. И остават безапелационни - в случай че не бъдат признати в тези институции, ще останат на жълтите павета.

Към 12 ч. служащите блокираха и придвижването по " Дондуков " . Исканията им не бяха признати на гише нито в Министерски съвет, нито в Президентството. Лидерите на митинга вършат опит да се свържат с премиера Стефан Янев.

Припомняме, преди две седмици поради неизплатени суми за Автомагистрала " Тракия ".

Н който й бе предоставен от депутатите от 44-то Народното събрание. В отчета се установяват съществени нарушавания и заобикаляне на закона за публичните поръчки посредством непосредствено възлагане от страна на страната на компания, която не разполага с потенциала да извърши дейностите по поръчките. Автомагстрали " е превъзлагала на други сътрудници тези планове. Едновременно с това от Министерство на регионалното развитие излязоха с информация, че на сдружения са давани задатъци по планове, за които даже не е имало направен механически план и като образец дадоха свлачищата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР