Служители на Столичния инспекторат ще се обучават за действия при

...
Служители на Столичния инспекторат ще се обучават за действия при
Коментари Харесай

Служители на Столичния инспекторат ще се обучават за действия при внезапен сърдечен арест

Служители на Столичния инспекторат ще се образоват за дейности при неочакван сърдечен арест с автоматизиран външен дефибрилатор по Програма "Европа 2020 " към Столичната община с реализатор Фондация "Първите три минути ", оповестиха от Столичния инспекторат.

Столичният инспекторат е бенефициент по утвърден за финансиране план "Повишаване на информираността на профилирано звено в Столична община за дейности при неочакван сърдечен арест, според актуалните Европейски стандарти " по Програма "Европа 2020 " към Столичната Община с реализатор Фондация "Първите три минути ".

Одобрени са спомагателни разноски по бюджета на Министерството на здравеопазването

В Европа едни от водещите институции в създаването и използването на обществени стратегии за слагане на автоматизирани външни дефибрилатори на публични места са общините и общинските структури.

В интервала от 30 юни до 31 октомври в границите на плана е планувано 48 чиновници от Столичния инспекторат да преминат курс по главно поддържане на живота с автоматизиран външен дефибрилатор. В края на образованието чиновниците ще надградят своите познания и умения по първа помощ и ще придобият тригодишен интернационално приет документ.

От 12 август ще стартира образованието на инспекторите и ще продължи до 7 октомври. Допълнителната подготовка и уменията, които те ще придобият, са от извънредно публично значение.

Обучението на чиновниците е пилотно за България и е първа крачка към развиването на общинска стратегия за автоматизирана външна дефибрилация за София и за цялата страна, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР