Служители на столичната Регионална здравна инспекция (РЗИ) влязоха в парламента,

...
Служители на столичната Регионална здравна инспекция (РЗИ) влязоха в парламента,
Коментари Харесай

По 300 лева глоба за 24 депутата, отказали да сложат маски

Служители на столичната Регионална здравна ревизия (РЗИ) влязоха в Народното събрание, с цел да сформират актове на народните представители, нарушили заповедта за наложително носене на защитни средства на закрити публични места.
През последните няколко съвещания на Народното събрание редица депутати отказваха да поставят наложителните маски за лице, като мярка против разпространяването на COVID-19, а други ги носeха под брадичката.
По публична информация ще бъдат глобени общо 24-ма депутати, а размерът на санкцията е минималният – 300 лв..
Единствено от парламентарната група на ГЕРБ потвърдиха, че шестима от депутатите им са попаднали под ударите на закона. „ Подписали са си актовете, не знам каква е цената им. РЗИ ще си я дефинират. Който е сбъркал, ще си понесе глоба “, съобщи пред публицисти заместник-председателят на групата Красимир Велчев, представен от БГНЕС. Той не е измежду глобените и не оправда сътрудниците си за техните дейности. „ Не е най-правилното, само че всеки бърка. Не мога да осъждам всички сътрудници. След като е сбъркал някой, ще си понесе отговорността “, сподели още той.
Засега от останалите парламентарни групи не са създали коментар по тематиката.
Независимият депутат от „ Атака “ Павел Шопов пък предложения инспекторите да му връчат акта в зала „ Запад “ на Народното събрание, където в този момент се обитават публицистите, отразяващи активността на законодателния орган. Според него по този начин би било „ най-прозрачно “. След съвсем двучасово очакване това обаче по този начин и не се случи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР