Служители на Специалната прокуратура на Република Македония тази сутрин влязоха

...
Служители на Специалната прокуратура на Република Македония тази сутрин влязоха
Коментари Харесай

Кандидатът за почетен консул на България Орце Камчев под прицела на македонската прокуратура

Служители на Специалната прокуратура на Република Македония тази заран влязоха в централата на „ Орка холдинг”, която е благосъстоятелност на най-богатия македонски жител Орце Камчев, оповестява БГНЕС.

Проверката е по заповед на съда. В спецакцията вземат участие и представители на Дирекцията за битка с проведената престъпност и корупцията към Министерство на вътрешните работи. До този миг не е ясно дали има арестувани.

На 29 август Камчев беше разпитван от Специалната прокуратура. На 13 април тази година от македонското външно министерство оповестиха, че е постъпило искане от София Камчев да бъде назначен за почетен консул, само че до този миг няма утвърждение от страна на държавното управление в Скопие.

Камчев е притежател и акционер в голям брой компании. До февруари 2017 година той един от притежателите на „ МПМ” – банкрутиралата медийна компания, която се проверява от Специалната прокуратура. Тя е най-големият донор на предизборната акция на ВМРО-ДПМНЕ за локалните избори през 2013 година с над 250 хиляди евро. Тогава партията се ръководеше от Никола Груевски.

През 2016 година „ Форбс” дефинира 46-годишният Орце Камчев като най-богатия македонски жител.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР