Служители на специализираният отдел Киберпрестъпност при ГДБОП задържаха 10 български

...
Служители на специализираният отдел Киберпрестъпност при ГДБОП задържаха 10 български
Коментари Харесай

ГДБОП задържа 10 българи за педофилия онлайн

Служители на профилираният отдел " Киберпрестъпност " при ГДБОП задържаха 10 български жители, злоупотребявали с деца онлайн, осведомиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Задържаните на територията на цялата страна през месец април и май тази година педофили оказвали нескончаем тормоз и надменно полово изнудване и тормоз по отношение на своите малолетни жертви /български деца от 7-12 г./, допълват от ведомството.

От жилищата на задържаните са конфискувани електронни материални доказателства, документиращи незаконната им активност, както и големи количества видео - и снимков материал с насилствени подиуми над деца. Сред част от файловете били налични и такива, в които възрастта на полово измъчваните жертви била под 3 години.

От началото на годината при противопоставяне на онлайн половата употреба на деца са открити и арестувани 25 мъже. Те са правили главно онлайн контакти с деца посредством обществената мрежа Facebook. Възползвайки се от детската доверчивост и наивност ги изнудвали за срещи онлайн. Задържаните от началото на годината са на възраст от 22 до 45 години, за престъпние им действия е планувано наказване отнемане от независимост до 6 години.

От ГДБОП молят за повишен наставнически надзор по време на идната лятна почивка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР