Служители на специализираният отдел Киберпрестъпност при ГДБОП задържаха 10 български

...
Служители на специализираният отдел Киберпрестъпност при ГДБОП задържаха 10 български
Коментари Харесай

ГДБОП задържа 10 българи, злоупотребявали с деца онлайн

Служители на профилираният отдел " Киберпрестъпност " при ГДБОП з адържаха 10 български жители, злоупотребявали с деца онлайн , осведомиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Задържаните на територията на цялата страна през април и май т.г. педофили оказвали нескончаем тормоз и надменно полово изнудване и тормоз по отношение на своите малолетни жертви (български деца от 7-12 г.), допълват от ведомството.

От жилищата на задържаните са конфискувани електронни материални доказателства, документиращи незаконната им активност, както и големи количества видео- и снимков материал с насилствени подиуми над деца. Сред част от файловете били налични и такива, в които възрастта на полово измъчваните жертви била под 3 години.

От началото на годината при противопоставяне на онлайн половата употреба на деца са открити и арестувани 25 мъже. Те са правили главно онлайн контакти с деца посредством обществената мрежа Фейсбук.

Възползвайки се от детската доверчивост и наивност ги изнудвали за срещи онлайн. Задържаните от началото на годината са на възраст от 22 до 45 години, за престъпние им действия е планувано наказване отнемане от независимост до 6 години.-->

От ГДБОП молят за повишен наставнически надзор по време на идната лятна почивка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР