Служители на сметоизвозващата фирма в община Долна Митрополия - Евро

...
Служители на сметоизвозващата фирма в община Долна Митрополия - Евро
Коментари Харесай

Работници намериха скъп лаптоп и го предадоха в полицията

Служители на сметоизвозващата компания в община Долна Митрополия - „ Евро импекс “ ЕООД, при осъществяване на отговорностите си са намерили раница със безценен преносим компютър, тонколонка и документи и са ги предали в полицията. Собственикът на раницата е открит. Полицията обяснява събитията към случая. Това заяви общинската администрация в Долна Митрополия и благодари на чиновниците за доблесната постъпка.
„ В четвъртък сутринта чистехме в Тръстеник. Движехме се по шосето с камиона и сътрудника, който го караше, реши да върне обратно. В тоя миг видяхме на асфалта раница. Привлече ми вниманието, тъй като до нея имаше шише с минерална вода. Имаше и много хартии – очевидно на някой тъкмо там му беше станало неприятно. Слязох от камиона и взех раницата. Отворих ципа и видях преносимия компютър. За част от секундата се замислих какво да вършим, само че за такива случаи имаме инструктаж от директния ни шеф такива открити движимости да се предават в полицията. То по този начин си е и редно “, описа пред Actualno.com Стоян Михайлов, един от чиновниците на сметоизвозващата компания. С него на мястото били и сътрудника му Людмил Комаревски, и водачът на камиона Йордан Сотленов.
Тримата решили да се обадят на кмета на Община Долна Митрополия – Поля Цоновска. Тя ги помолила да отидат в дома й. Там отворили и прегледали раницата. Бързо станало ясно, че притежателят й е студент в София – вътре имало електронен билет за пътешестване с БДЖ. Лаптопът коствал към 2 400 лева Поля Цоновска направила фотоси на наличието на раницата. После тримата чиновници отишли в локалното Районно ръководство на полицията и там създали протокол за непринудено предаване на откритите движимости и документи.
„ Радвам се, че за това момче, което е изгубило раничката си, всичко завършва добре. И аз имам огромна дъщеря. И тя има скъпи неща – в случай че ги изгуби и не й ги върнат, ще се почувстваме в къщи зле. Смятам, че постъпихме по човешки, като върнахме изгубеното от студента. И от Общината ни благодариха, и от полицията ни благодариха, и нашият началник ни благодари. Това ни стига “, твърди Стоян Михайлов.
Той работи в сметоизвозването близо 10 години. Досега е намирал два мобилни телефона и постъпил с тях по същия метод – предал ги в полицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР