Служители на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) извършват обиск

...
Служители на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) извършват обиск
Коментари Харесай

В Киев обискират офиса на агенция РИА Новости

Служители на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) правят обиск в офиса на съветската организация РИА Новости Украйна, който се намира в центъра на Киев. Кореспондентът на ТАСС в украинската столица съобщи, че офисът на организацията, който се намира на деветия етаж, е затворен, отбелязва БГНЕС.
От ССУ удостоверили в диалог с репортера осъществяването на обиска. „ Представителството през днешния ден няма да работи. Извършват се следствени дейности “, споделил служителят. Той не дал отговор на въпроса какви са аргументите за задържането на основния редактор Кирил Вишински и има ли в офиса на организацията чиновници на държавното управление. „ Не разясняваме това. Цялата информация ще бъде предоставена по-късно “, е споделил индивидът от ССУ.
Провеждането на обиска и задържането на Вишински преди този момент беше доказано от представителя на ССУ Елена Гитлянская. Телефоните в офиса на „ РИА Новости Украйна “ са блокирани.
Едновременно с дейностите си против съветската организация през днешния ден ССУ излезе с изказване, в което се приказва за разкриването на " мрежа от медийни структури, които Москва употребява за водене на хибридна война ", срещу Киев.
" Сътрудниците на ССУ, взаимно с прокуратурата на самостоятелния регион Крим разкриха активността на мрежа от медийни структури, намиращи се под контрола на Руската федерация. Правоохранителите откриха, че те се употребяват от страната-агресор в границите на хибридната осведомителна война против Украйна ", написа Гитлянская в страницата си във Фейсбук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР