Служители на сектор Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Русе заловиха

...
Служители на сектор Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Русе заловиха
Коментари Харесай

18 кашона стоки от известни търговски марки засече полицията в Русе

Служители на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ при ОДМВР-Русе заловиха 18 кашона артикули от известни търговски марки, оповестиха от дирекцията в дунавския град.

Полицаите са направили инспекция по отношение на информация за търговия със артикули, носещи разнообразни търговски марки, без единодушието на притежателите на изключителното право върху тях. Бил е тестван офис на куриерска компания в Русе на бул. „ Липник ”, където пратка от такива продукти, ориентирани към клиенти от Европейския съюз, е изпратил 46-годишен мъж. При дейностите на служителите на реда там са били открити 18 кашона, в които е имало облекла, портмонета и колани, брандирани с известни търговски марки. За въпросните продукти не е било открито да има единодушие на притежателите на изключителното право върху комерсиалните марки за клас 25 по МКСУ /международна подредба на стоките и услугите/, за съответните марки. Те са били предадени от куриерската компания на служителите на реда.

Случаят е бил документиран и е почнало следствие в хода на формирано досъдебно произвеждане. 46-годишният мъж не за пръв път попада в полезрението на чиновниците на икономическа полиция. Преди към месец в Русе той е бил засечен при изпращане на такива артикули, за което тогава е било формирано досъдебно произвеждане. В хода на провежданата акция, чиновниците на икономическа полиция са открили още един сходен случай. При инспекция в офис на компания за куриерски услуги, намираща се в централната част на град Русе, са били хванати двама души от село Смирненски – мъж на 33 години и юноша на 16 година, в миг на приготовление за изпращане в други страни от Европейски Съюз огромно количество артикули, също обект на изключителното право на известни търговски марки. За тези продукти и въпросните марки още веднъж не е било открито съществуването на единодушие на правопритежателите.

При последвало претършуване и изземване, в парцели на територията на община Ветово, стопанисвани и населявани от 33-годишния мъж, са били открити още артикули с логото на известни търговски марки. Общото количество е към 200 кг – облекла, обувки и други. Случаят е докуметиран, като е стартирано следствие в хода на формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 172б, алинея 1 прочие 1 от Наказателен кодекс. Работата по досъдебните производства продължава, под наблюдението на Русенска районна прокуратура. В случаите е било засечено нерегламентираното прилагане на общо 18 търговски марки. Предстои уточняване на породените вреди, прецизираха от МВР-Русе.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР