Служители на РЗИ са в Народното събрание, за да връчат

...
Служители на РЗИ са в Народното събрание, за да връчат
Коментари Харесай

РЗИ в Народното събрание, връчват актовете на депутатите без маски

Служители на РЗИ са в Народното събрание, с цел да връчат актове на депутатите, които не носят маски. 

Припомняме, че от 23 юни носенето на маски на публични места на закрито е наложително, само че не всички народни представители съблюдават разпоредбите, а условията провокираха на няколко пъти и дискусия в пленарната зала. Глобата за неспазване на мярката е от 300 до 1000 лв..

Първи за наличието на РЗИ в Народното събрание заяви депутатът от " Атака " Павел Шопов, който е един от тези, които изрично отхвърлят да носят маска. Той се качи в залата на публицистите с настояването РЗИ да му връчи акта пред медиите. До момента обаче това не е станало.

Служителите на РЗИ обикалят стаите на парламентарните групи и там връчват санкциите на нарушителите. 

Красимир Велчев от ГЕРБ уточни пред медиите, че санкционираните от неговата парламентарна група са шестима. той обаче акцентира, че е естествено, когато някой е сбъркал да си понесе отговорността.

" В момента са в нашата стая номер 18 с хората от РЗИ. Подписали са си актовете. Не знам каква е цената, те ще я дефинират. Подписали са и естествено, който е сбъркал ще си понесе отговорността ", разяснява Велчев.

От няколко дни носенето на маски провокира разногласия в пленарната зала. Миналата седмица соцдепутатът Валери Жаблянов се оплака от медиен тормоз, че депутатите биват снимани и посочвани кой е с маска и без, а през вчерашния ден Александър Паунов се закани, че ще апелира акта на РЗИ, защото Народното събрание не било публично място. Председателката на Народното събрание Цвета Караянчева пък всяка заран моли депутатите да сложат защитните си средства.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР