Служители на РУ-Видин, с бързите си действия, предотвратиха вчера шест

...
Служители на РУ-Видин, с бързите си действия, предотвратиха вчера шест
Коментари Харесай

Видински криминалисти алармират: Зачестяват опитите за телефонни измами в региона

Служители на РУ-Видин, с бързите си дейности, предотвратиха през вчерашния ден шест телефонни измами. Много поданици на регионалния град алармираха в полицията за получени позвънявания с отправени претенции за пари. Отново е в ход схемата с полицейски сюжет – „ участвате в интервенция за залавяне на нарушители, належащо е да дадете пари, с цел да бъдат задържани”.
Криминалисти за следващ път припомнят: Никога не давайте пари и полезности, поискани по телефона от хора, представящи се за полицейски чиновници или други длъжностни лица. Полицията не търси финансово подпомагане от жителите при осъществяване на интервенции или задържане на причинители на закононарушения. Не съобщавайте номера на мобилния си телефон при диалози с непознати по стационарен телефон.
Измамниците са съобразителни и изобретателни, те постоянно могат да трансформират сюжета на измамата. Затова чиновниците на реда още веднъж припомнят: получите ли телефонно позвъняване с искане за пари неотложно прекъснете връзката, сигнализирайте на тел.112 или в най-близкото отделение на Министерство на вътрешните работи. Никога не правете заплащания, под какъвто и да било претекст, след поискани суми в телефонен диалог. Не давайте пари на непознати!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР