Служители на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и

...
Служители на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и
Коментари Харесай

Екоинспектори установиха нарушение при насипване на земни маси в Черноморец

Служители на Регионалната ревизия по запазване на околната среда и водите /РИОСВ/ - Бургас са открили нарушаване при насипване на земни маси върху скалите на естествена забележителност в Черноморец. Това е открито при инспекция, след подаден сигнал от жители, че върху скалите в местността "Аклади " камиони изсипват камъни и пръст.

От пресслужбата на Регионална инспекция за опазване на околната среда оповестиха, че са наранени скали от естествената забележителност "Нос Червенка ". От там обясниха, че насипването на скално-земни маси е осъществено в частен парцел. С одобряването на подробния организационен проект за парцела от изток от него е самостоятелен обслужващ път, който служи и като граница сред парцела и предпазената територия.

По информация на Община Созопол има публикуван протокол за разкриване на строителна линия за трасе на тръбопровод обслужващ частния парцел, като това трасе мина във сервитута на общинския път. При създаване на водопровода заради близостта с крайбрежните скали и денивелацията, част от земните маси са навлезли в предпазената територия.

За откритото нарушаване възложителят на капиталовото предложение ще бъде поканен за сформиране на акт за административно нарушаване по реда на Закона за предпазените територии, прибавиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР