Служители на Районните здравни инспекции от Варна, Добрич, Кюстендил, Габрово,

...
Служители на Районните здравни инспекции от Варна, Добрич, Кюстендил, Габрово,
Коментари Харесай

Личните лекари на протест, искат двойно по-висока такса за преглед

Служители на Районните здравни инспекции от Варна, Добрич, Кюстендил, Габрово, Пазарджик, Плевен, Благоевград, Шумен и Видин излязоха през днешния ден на митинг пред Министерството на здравеопазването.

Те упорстват за нарастване на работните заплати с не по-малко от 20% от 1 май. Протестиращите показаха, че са им дали обещание с 18% по-високи хонорари от 1 март, само че са получили сред 5 и 10%.

Служителите на РЗИ желаят също по този начин годишно повишаване на заплатите въз основа на годишната оценка на всеки чиновник.

Протестиращите оповестиха, че чакат среща с министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев до 1 юни, на която да обсъдят наболелите проблеми в РЗИ.



" Г-н министър Ананиев, настояваме да се запознаете деликатно с нашите претенции и да предприемете незабавни дейности. Няма да се откажем. Този митинг няма да е последният ", съобщи Божидар Костадинов, старши специалист в РЗИ - Пазарджик.

Протестът беше плануван за 12:30 часа, само че малко след началото му се разбра, че плануваният час е изменен на 13:30. Заради това, протестиращите се оплакаха, че ги грози санкция от 3000 лева



По същото време се организира и митинг на персоналните лекари пред НДК, където заседава Съветът на министрите на опазването на здравето в Европейски Съюз.

Джипитата упорстват за понижаване на административните им действия, които не им разрешават да извършват главните си отговорности като лекари.

Те желаят още всички лица, които са освободени от потребителска такса, да я заплащат, а парите да им се възвръщат от дъжавата. Личните лекари се оповестиха за двойно нарастване на таксата - от 2.90 лева на 5.10 лева

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР