Служители на районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението”

...
Служители на районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението”
Коментари Харесай

Сливенските пожарникари спасиха двама в почивните дни

Служители на районните служби „ Пожарна сигурност и отбрана на населението” в Котел и Сливен избавиха стара жена и дете в почивните дни.
На 23 март към 7 и половина сутринта на тел. 112 е подаден сигнал за стара жена, паднала в река Котлещница в град Котел. Късно вечерта на 22 март дамата се подхлъзнала по стръмния 4-метров скат на реката и паднала в студените води. Прекарала цялата нощ в реката, в безпомощно положение, разясниха за Actualno.com от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Трима пожарникари от РСПБЗН – Котел извадили потърпевшата с носилка и я предали на екипа на Центъра за незабавна здравна помощ, където се погрижили за нея.
62-годишната жена викала за помощ през цялата нощ, със сетни сили съумяла да се изкатери на огромен камък, който я избавил. Едва на сутринта инцидентен минувач чул стенанията ѝ.
Спасената жена имала леки психологични отклонения. Преди няколко години изгорен домът ѝ, споделиха за Actualno.com осведомени със случая. Оттогава тя и брат ѝ живеели като клошари.
Сливенските избавителни служби издирваха 9-годишно дете, изгубило се в гориста околност над град Сливен. Около 14 часа в събота в Районното полицейско ръководство от телефон 112 е получено известие за изчезнало момче. Детето било на пикник с родителите си по пътя за село Бяла и след това се изгубило в пресечената околност.
Незабавно са подхванати избавителни дейности, проведени от управлението на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, с присъединяване на чиновници от Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на населението”, Горско стопанство – Сливен, Военна полиция, Планинската избавителна работа и доброволци. Създадена е организация за нощно търсене с техника, обезпечена от Министерството на защитата. Получено е позволение за потребление на хеликоптер, оборудван с механически средства за търсене на лица.
В 17 часа детето е намерено в положително здравословно положение и предадено на родителите.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР