Служители на ракетните полигони за борба с градушките в областите

...
Служители на ракетните полигони за борба с градушките в областите
Коментари Харесай

Борещите се с градушките ще протестират на 3 юли

Служители на ракетните полигони за битка с градушките в областите Пловдив, Пазарджик и Плевен ще стачкуват на 3 юли против ниско възнаграждение, несъответствуващи условия на труд и упражняван напън. Това сподели за радио „ Фокус " - Пловдив Денко Бончев, ракетострелец към команден пункт за битка с градушките в село Поповица.

По думите му, тъкмо в 8 часа на 3 юли чиновниците на ракетните площадки в пловдивските села Поповица и Голям чардак, в пазарджишкото село Гелеменово, както и тези в Плевен ще изключат пултовете и ще преустановят своята активност.

„ Ние няма да следим за влияние, няма да изстрелваме ракети и има голяма възможност да паднат градушки ", уточни Бончев.

Недоволството измежду чиновниците на полигоните ескалира, защото всяка година им се дават празни обещания за нарастване на заплащането и за възстановяване изискванията за работа.

„ Повече от 10 години сме на минимална заплата, без нарастване. Работната ни промяна е по 36 часа, а изискванията са мизерни - няма ток, няма течаща вода. Битовата база е на над 40 години. Работим в остарели фургони, в които температурата надвишава външната до късните нощни часове ", уточни Денко Бончев.

Той изясни, че при започване на дейния сезон шефът на Изпълнителна организация „ Борба с градушките " е заречен нарастване на заплатите на чиновниците с 20%, като е споделил, че ще напусне поста си, в случай че това не се случи.

„ Непрекъснато неистина след неистина. Сега обещанията са за среща на министерско равнище и сключване на съглашение за нарастване на заплатите, само че никому не е ясно по кое време това ще стане. През цялото време ни се изяснява, че няма законов метод да ни бъдат увеличени заплатите ", изясни Бончев.

На въпрос дали има възможност протестните дейности да бъдат анулирани, ракетострелецът отговори, че чиновниците на полигоните за битка с градушките са отворени за разговор и решение на казуса, стига да се подсигурява нарастване на заплатите им.

„ Не имам вяра да има развиване, тъй че на 3 юли ще преустановим работата си. Ще се съберем на полигона в село Поповица, като там ще дойдат и сътрудниците ни от командния пункт в село Голям чардак. Служителите от Плевен най-вероятно ще стачкуват там, защото са много надалеч. Натиск, мизерни условия, ниско възнаграждение и нескончаеми неистини. Всеки път ни се дава обещание нещо да се промени, само че следващата година. Ние предложихме да ни съкратят и сезонът да завърши на 3 юли, в случай че не могат да удовлетворят изискванията ни. Те не са съгласни да спрем работа, защото стартира беритба. Ние пазим жътвата и по-късно допускам, че ще ни изгонят всички ", сподели още Денко Бончев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР