Служители на Пето РУ разкриха и задържаха извършители на кражба

...
Служители на Пето РУ разкриха и задържаха извършители на кражба
Коментари Харесай

Разкриха крупна кражба от магазин за козметика в столичен мол

Служители на Пето районно управление (на МВР) разкриха и задържаха причинители на кражба в изключително огромни размери. Действия по следствието почнали на 7 октомври след сигнал, подаден от шефа на магазин за козметика и парфюми в столичен търговски център, за откраднати артикули на стойност от съвсем 70 000 лв..

След осъществяване на оглед на място по случая било формирано досъдебно произвеждане. В хода на подхванатото следствие криминалистите открили причинителите на закононарушението - двама мъже, на 40 и 29 години, и 20-годишна жена. На 9 ноември дамата и по-младият мъж били арестувани с полицейски ограничения до 24 часа в Пето районно управление (на МВР), а вторият мъж, укрил се от полицията - разгласен за общодържавно търсене.

При последвалите спомагателните издирвателни дейности, на 23 ноември, той е открит и също арестуван с полицейска мярка до 24 часа.

В рамките на осъществените претърсвания в жилищата на тримата били открити и конфискувани откраднатите артикули, както и други движимости, свързани с престъпното действие.

След отчет на събраните материали по случая в Софийската районна прокуратура дамата и 40-годишният мъж са привлечени като обвинени за закононарушение по член 195 от Наказателен кодекс. На нея е наложена мярка „ парична гаранция “ в размер на 500 лв., а на него - непрекъсната мярка „ задържане под стража “. Съучастникът им е разпитан като очевидец пред арбитър и освободен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР