Служители на Пътна полиция започват от днес нова специализирана полицейска

...
Служители на Пътна полиция започват от днес нова специализирана полицейска
Коментари Харесай

От Пътна полиция предупредиха шофьорите за нова акция

Служители на Пътна полиция стартират от през днешния ден нова профилирана полицейска интервенция, която ще продължи до неделя. Акцията ще обгръща както обитаемоте, по този начин и отвън обитаемоте места, осведоми кореспондент на

По думите на гл. контрольор Лъчезар Борисов от Пътна полиция 62% от всички тежки пътно-транспортни катастрофи се случват в обитаемоте места, а 43% от случаите са с присъединяване на пешеходци.

Една от главните аргументи е отнемането на преимущество, в това число и отнемането на преимущество на пешеходците, уточни гл. контрольор Борисов и посочи, че пешеходците също нарушават разпоредбите за придвижване.



,,В отвън обитаемоте места ще се следи за погрешно изпреварване, погрешно придвижване по пътното платно, както и водачи с нападателно и несъответстващо шофиране. Вече доста коли са оборудвани с видеорегистратори, тъй че дано жителите да алармират освен медиите, само че и Пътна полиция при нарушавания на пътя'', прикани още той.

По данни на Пътна полиция единствено за пет дни са хванати 126 водачи, карали след приложимост на алкохол и 58 след приложимост на опиати. 1310 пък са общия брой санкционирани водачи за несложен колан.

Гл. контрольор Лъчезар Борисов обърна внимание, че в сектора, в който сега текан ремонтни действия на Автомагистрала "Тракия " има засилено полицейско наличие за да бъде обезпечена сигурността на всички.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР