Служители на Първо районно полицейски управление в София са задържали

...
Служители на Първо районно полицейски управление в София са задържали
Коментари Харесай

Полицията задържа още петима души за хулиганските прояви на мача с Англия

Служители на Първо районно полицейски ръководство в София са задържали тази заран още петима души, съпричастни към непристойните дейности по време на европейската подготовка сред България и Англия в понеделник, заяви пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.

Уточнява се, че се търсят още петима души, с което общият брой на откритите досега става 16. От първата група арестувани от 9 души, единствено на един беше повдигнато обвиняване за безчинство, той като е направил дейности, отличаващи се с извънреден цинизъм, а също така е 18-годишният юноша е осъждан и е в изпитателен период поради предходно наказване.

Младежът остава в ареста, като през днешния ден съдът ще гледа мярката му за неотклонение. Останалите осем души, взели участие в абсурда, бяха освободени и се чака да бъдат осъдени с санкции.

Срещата сред България и Англия беше прекъсвана на два пъти поради расистски викания. Снимки и телевизионни репортажи демонстрират и нацистки поздрави, като се чака глоба от УЕФА поради тези прояви.

Действията на част от агитката получиха сериозен отзив във Англия и редица останали страни, като след гледище на премиера Бойко Борисов президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР