Служители на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП задържаха четирима мъже, занимавали

...
Служители на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП задържаха четирима мъже, занимавали
Коментари Харесай

ГДБОП разби българска група за онлайн педофилия и детска порнография

Служители на отдел „ Киберпрестъпност “ в ГДБОП задържаха четирима мъже, занимавали се с онлайн и кибертормоз на деца. Операцията е извършена под управлението на Прокуратурата, се споделя в публично известие на Министерство на вътрешните работи. Установено е, че за реализиране на първичните си контакти с набелязаните жертви те са употребявали главно „ Фейсбук”, а след продобиване на доверието на невръстните, връзка продължавала посредством чат приложения.
След като сполучливо склонявали децата да споделят собственоръчно основаните от тях фотоси и видеа, започвал развой на изнудване за основаване на други сходни материали и даже оказване на напън за срещи онлайн.
Задържаните са практикували разнообразни специалности и са от разнообразни области в страната: Бургас, София и Варна, означават от Министерство на вътрешните работи. Един от задържаните е работел на бензиностанция, различен бил чиновник на мобилен оператор, трети - моряк, а четвъртият е незает.
В хода на процесуалните дейности в едно от конфискуваните устройства чиновниците на ГДБОП открили няколко папки с голям брой фотоси на дребни деца, играещи си в морската градина в Бургас. Предстои определяне самоличността на сниманите деца. За арестувания столичанин сигналът до антимафиотите бил получен от сътрудниците им от организацията за вътрешна сигурност на Съединени американски щати – Homeland Security Investigations. Касаело се за засечена преписка в чат приложението „ KIK “ по време на интернационално следствие с присъединяване и на управляващите от Нова Зеландия.
От ГДБОП молят за повишен наставнически надзор по време на лятната почивка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР