Служители на отдел Киберпрестъпност“ при ГДБОП, съвместно с техни колеги

...
Служители на отдел Киберпрестъпност“ при ГДБОП, съвместно с техни колеги
Коментари Харесай

ГДБОП хвана 3 мулета от международната организирана престъпна група QQAAZZ

Служители на отдел „ Киберпрестъпност “ при ГДБОП, взаимно с техни сътрудници от шестнадесет страни по света, участваха в интервенцията, водена от португалската полиция и Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати, в съгласуваност с Европол, оповестиха от службата.
Те подкрепиха интензивно следствието посредством продан на информация и претърсвания на три адреса на територията на област Варна, разяснява ст. комисар Владимир Димитров, шеф на отдела. Иззето е съоръжение за извличане на криптовалута, с която групата се е разплащала към свои клиенти.
 Нова заповед за ковид слага въпроса - ще ни управлява ли Министерство на вътрешните работи доста повече? Нова заповед за ковид слага въпроса - ще ни управлява ли Министерство на вътрешните работи доста повече?
Нова заповед на здравния министър Костадин Ангелов, касаеща Националната осведомителна система за битка с COVID-19, която обезпечава цен...
Разпитани са три лица, изпълнявали ролята на набирани от територията на област Варна. На тези финансови мулета им е заплащано, с цел да закупят къща на територията на региона и там участниците, членовете и ядрото на проведената незаконна група, са конфигурирали устройства за копаене на биткойн-валути, с които биткойн-валути към този момент се разплащат с техните клиенти – хакерите. Набирането ставало на другарска основа с обещанието да пътуват и работят във Англия.
Независимо че не знаели британски език, те подписвали предлаганите им документи. След няколкоседмичен престой в Лондон, под предлог, че не може да им бъде обезпечена работа, бивали връщани в страната ни. Същото се случвало и на територията на Португалия. В реалност те бивали наети от незаконната група, Някои от тях са разбирали задачата на наемането, само че приемали нарежданията, тъй като се нуждаели от средства, разяснява още комисар Димитров.
Установено е, че настрана от българската връзка в тази интервенция, непознати жители са пътували най-много на територията на Португалия, където с подправени полски и български документи са откривали сметки. През тези сметки са минали милиони евро от жертви на разнообразни типове компютърни и компютърно свързани закононарушения.
Дейността на е рекламирана на едни от най-известните хакерски конгреси, където присъединяване е платено и със специфична покана. Там потребителят QQAAZZ е имал специфичен рейтинг и всички са вярвали на положителните услуги, които дава по изпиране на финансови средства.
 Пенсионерка даде 15 800 лева на телефонни измамници Пенсионерка даде 15 800 лева на телефонни измамници
Пенсионерка е дала 15 800 лева на телефонни измамници, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. На 25 септември в Районно ръководство - Две могили, 74-годишна ж...
Ядрото на тази група е било главно на територията на Англия. Сред потърпевшите има голям брой компании на територията на Съединени американски щати и на Европейски Съюз.
Според събраните досега данни обезвредената интернационална проведена незаконна група QQAAZZ е работила от 4-5 години. Става въпрос за инфектирани компютри от мрежи, от които непозволено са се нареждали средства към построената финансова система на групата. От са били „ изпрани “ милиони евро на жертви от Америка и Европа.
 
 
 Полицейски акции се организират в няколко градове в страната Полицейски акции се организират в няколко градове в страната
Полицейска акция се организира в Самоков. Засилено е полицейското наличие в града и в няколко села в региона, заяви bTV. Полицията прочие..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР