Служители на Общинско предприятие (ОбП) „Чистота“ премахнаха поредното нерегламентирано сметище

...
Служители на Общинско предприятие (ОбП) „Чистота“ премахнаха поредното нерегламентирано сметище
Коментари Харесай

ОбП „Чистота“ премахна поредното нерегламентирано сметище в община Мездра /снимки/

Служители на Общинско дружество (ОбП) „ Чистота “ отстраниха следващото нерегламентирано бунище на територията на община Мездра. Това под някогашния икономически двор в село Крета, на което в продължение на години са изхвърляни всевъзможни боклуци. С техника и жива мощ на предприятието са извозени 200 куб. м. отпадъци, осведоми неговият шеф инж. Тодор Христов.
„ Благодаря на управлението на ОбП „ Чистота “ за премахването на противозаконното бунище при някогашния икономически двор, написа по този мотив в обществената мрежа кметският наместник на Крета Виолета Панова. Повече от 20 години теренът е употребен за краткотрайна площадка за строителни и растителни боклуци, само че дружно с тях недобросъвестни жители са изхвърляли и битови боклуци.
Напомням, че всеки има кофа за боклук - там, където има развалени, ще бъдат сменени съгласно условията. На няколко места в селото са сложени от огромните контейнери, които също се употребяват.
Приканвам ви да спазвате разпоредбите. Умолявам всеки, който види извършител, да алармира в Кметството или в Общината. Пазете непорочност, това е отговорност на всички в селото. Вместо да се възмущаваме и да търсим отговорност на службите, подавайте сигнали, когато видите, че някой нарушава разпоредбите, направете му забележка, без значение дали е другар, комшия или родственик. Само по този начин ще опазим селото чисто! “, приканва в умозаключение Панова.
През последните три месеца ОбП „ Чистота “ е почистило повече от 15 нерегламентирани сметища. Сред по-големите от тях са това по остарелия път от Мездра за Моравица, сред Зверино и Игнатица, както и в землищата на селата Боденец, Дърманци, Зли дол, Крапец, Лик, Люти брод, Люти дол, Ослен Криводол и други
Община Мездра припомня, че контролът за поддържане на чистотата в обитаемоте места е в пълномощията на кметовете и кметските наместници. Глобата за физически лица, които изхвърлят боклуци на неразрешени за това места, е от 100 до 500 лева, а за едноличните търговци и юридическите лица санкцията - от 500 до 1000 лева
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР