Служители на Община Бургас предотвратиха продажбата на 14-годишно дете зад

...
Служители на Община Бургас предотвратиха продажбата на 14-годишно дете зад
Коментари Харесай

Общинари от Бургас спасиха 14-годишно момиче - родителите искали да го продадат

Служители на Община Бургас предотвратиха продажбата на 14-годишно дете зад граница, оповестиха от пресцентъра на кметството.

Разплитането на случая стартира предходната седмица в териториалната дирекция в комплекс " Меден рудник ". Ромско семейство от квартал " Акациите " отива там с щерка си, с цел да ѝ бъде изваден нов акт за раждане, защото истинският документ е загубен. Той е нужен за издаването на други значими документи при пътешестване зад граница и засвидетелствуване на наставнически права.

Поведението на семейството обаче се сторило съмнително на чиновниците на отдела за административно обслужване на жителите. Те употребявали миг, когато детето останало единствено за малко, с цел да беседват с него. Тогава момичето споделило, че ще бъде изведено в чужбина срещу волята му и поискало помощ.

След като схваща за подготвяното закононарушение, шефът на ЦАУ " Възраждане " Магдалена Манолова алармира напряко в районното полицейско ръководство. В диалога си със чиновниците на реда тя изяснява, че е належащо да се работи бързо, преди участниците в схемата да са разбрали за разкриването на случая.

Патрулните коли и проверяващите екипи пристигнали за по-малко от 10 минути. Манолова от самото начало поддържа връзка с тях и в това време се пробва да забави фамилията при издаването на документа, който те желаят да получат допустимо най-бързо. При последвалата акция са арестувани няколко души.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР