Служители на Община Благоевград и доброволци към Координационния център ще

...
Служители на Община Благоевград и доброволци към Координационния център ще
Коментари Харесай

Координационният център към Община Благоевград в помощ на засегнати от войната в Украйна вече работи и в събота

Служители на Община Благоевград и доброволци към Координационния център ще оказват цялостно подпомагане на потърпевши от войната в Украйна към този момент и в събота.

Работното време на пункта в първия ден от уикендите ще бъде от 10.00 до 16.00 часа, а в делничните дни то е от 08.30 ч.  до 17.30 ч.

Всеки, който желае може да даде на място пакетирани хранителни артикули, които ще бъдат ориентирани към нуждаещи се украински жители. В Координационния център могат да бъдат дарявани още нови облекла, обувки, спално долни дрехи, хигиенични материали и други Приемат се и превързочни материали, играчки, памперси, училищен принадлежности, съдове за храма и чаши за еднократна приложимост.

В пункта могат да бъдат дарявани и парични средства, които ще се одобряват с двустранно написан протокол, като същите ще бъдат употребявани за закупуване на хранителни артикули за нуждаещите се, а докладът ще се реализира с разходооправдателен документ.

Собственици на жилища, които желаят да дават жилища за безплатно прилагане от украински жители могат да заявят желанието си в Координационния център или на тел.: 0877 011 425; 0897 015 981.

Служители и доброволци към пункта имат подготвеност да оказват и цялостно подпомагане при нужда от попълване на документи на засегнатите от войната в Украйна.

В края на предходната седмица, по предложение на кмета Илко Стоянов, общинските съветници утвърдиха решението, свободните обществени жилища в кв. „ Освобождение “ да могат да се употребяват и от украински жители. Настаняването им в тях може да стартира откакто решението на Общински съвет – Благоевград влезе в действие, след приключване на законоустановения период. Важно изискване за претендентите, пристигнали от Украйна е да имат добит статут на емигрант, филантропичен статут или краткотрайна протекция.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР