Служители на Националната агенция по приходите (НАП) излязоха на протест

...
Служители на Националната агенция по приходите (НАП) излязоха на протест
Коментари Харесай

Данъчни излязоха на протест в София

Служители на Националната организация по приходите (НАП) излязоха на митинг в София. Данъчните направиха шествие от столичната Териториална дирекция на Национална агенция за приходите на улица "Аксаков " до централното ръководство. Причината са плануваните всеобщи съкращения, като се планува звеното "Оперативни инспекции " да бъде закрито, а договорите на всички близо 300 чиновници, работещи в него, да бъдат прекъснати от 1 май.

Решението на управлението само че Национална агенция за приходите е в отговор на акцията на профилираната прокуратура в края на март, при която бяха задържани 20 данъчни чиновници от същото звено по обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група и изнудване на търговци.

Според Росен Бъчваров, представител на Национална агенция за приходите, по усъвършенстване на работата на звеното действен надзор се работи повече от година. Причините са, че има много сериозен корупционен риск, че има доста опция за усъвършенстване и сега другото звено – "Фискален надзор ", което прави инспекции, демонстрира по-добра успеваемост, съобщи Бъчваров, представен от "Булфото ".

Николай Наков от синдиката на данъчните декларира, че чиновниците от фискален надзор са обучавани от тези, които ще бъдат уволнени и че звеното в действен надзор организацията е доста по-добра и инспекциите може да са доста по-обхватни.

Утре протестиращите ще внесат своите претенции на Управителния съвет и на изпълнителния шеф Галя Димитрова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР