Служители на НАП са запечатали ударно част от автомивките на

...
Служители на НАП са запечатали ударно част от автомивките на
Коментари Харесай

Удар! НАП спипа нагла схема за много пари на автомивки в Бургас

Служители на Национална агенция за приходите са запечатали стремително част от автомивките на самообслуване в Бургас, осведоми flagman.bg .

Служители на организацията са влезнали в обектите на изненадващи инспекции и са открили груби нарушавания в отчитането на фискалната активност на притежателите.

По първична информация единствено от началото на седмицата кепенци за период до 30 дни са затворени 3 автомивки с сред три и четири автомата, работещи с водна бликам под налягане.

Става въпрос за обектите, известни на жителите като "левчета ", в които клиентите пускат монети в особено устройство, което на собствен ред им дава достъп до водна бликам под високо налягане за несъмнено време – нормално към 4-5 минути.

Нарушенията са не че автомивките не са издавали касови бележки, а че въпросните устройства не са изпращали данни към мрежата на НАП-Бургас, работили са напълно в сивия бранш.

„ От началото на лятната акция от чиновници на Фискален контрол-Бургас и Търговско дружество на Национална агенция за приходите са осъществени над 5000 инспекции. Това е част от нашите дейни контролни действия.

Ние не вършим разлика сред обектите, които ревизираме – за нас е значимо те да съблюдават законите и да регистрират приходите си. За същия този интервал над 10 автомовки са били затворени. Важно е да се учотчни, че това не е някаква профилирана наша акция, а част от ежедневната ни активност “, прецизираха от НАП-Бургас.

Факт е, че огромна част от автомивките на самообслужване в Бургас употребяват монетници, с цел да оферират услугата си. Оказа се, че левчетата, които те получават от клиентите си, остава неотчетени. Подозренията са за укриване на десетки хиляди левове.

По непотвърдени данни един автомат печелил приблизително по 100-120 лв. дневно, в случай че е било дъждовно преди този момент - много повече. В автомивките на самообслужване нормално има по три машини. Т.е. - прикритият дневен оборот е най-малко 300 лв., към 8-9 хил.лева на месец. Разходите не са толкоз съществени, тъй като нормално тези обекти употребяват сонди, а препаратите са най-евтините на пазара.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР