Служители на МВР излязоха днес на протест пред сградата на

...
Служители на МВР излязоха днес на протест пред сградата на
Коментари Харесай

Служители на МВР протестират пред сградата на ОДМВР - Благоевград

Служители на Министерство на вътрешните работи излязоха през днешния ден на митинг пред постройката на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи /ОДМВР/ в Благоевград. Те използваха обедната си отмора, с цел да се включат в митинга на сътрудниците си от разнообразни градове в страната с настояването за нарастване на заплатите.

На национално равнище не виждаме задоволително изясненост по въпроса дали Министерство на вътрешните работи се приема за администрация, която е натоварена с ограничения за преодоляване на пандемията и справяне с следствията от COVID-19, сподели пред публицисти ръководителят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Валентин Попов.



Във връзка с работата на служителите на реда на първа линия, Попов даде образец с КПП-тата напролет, както и натовареността на граничните служители на реда по отношение на изменящите се условия за влизане в страната на български и непознати жители. Контролът и наблюдението на поставените под карантина лица също са предоставени на чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Има хиляди случаи на отклонение от карантина, а с цел да стигне един подобен случай до съда, по него работят сред 5 и 7 чиновници на Министерство на вътрешните работи, сподели още Валентин Попов. На този стадий не се анулира плануваният народен митинг на 8 ноември, когато е и празникът на полицията. След края на работния ден своята позиция под формата на митинг ще изразят чиновниците на Министерство на вътрешните работи в Сандански и Гоце Делчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР